Back

Sheasmör – Ekologiskt & rättvisehandlat

59,00 kr369,00 kr

Sheasmör

Vårt sheasmör är ekologiskt och rättvist tillverkat i en by i Ghana vid namn Gumu.

Till skillnad från många andra sheasmör som säljs är vårt Grade: A. Vilket innebär att det är såpass bra kvalité att man rentav kan äta det.

…Och visst är din hud värd produkter som är såpass rena och fri från kemikalier att man kan äta dem?

Läs mer om sheasmöret nedan…

Nollställ
Beskrivning

Beskrivning

Ekologiskt & rättvisehandlat Sheasmör

För huden

  • Eksem
  • Psoriasis
  • Torr kliande hud
  • Mot rynkor & strechmärken
  • Tillför antioxidanter
  • Verkar antiinflamatoriskt

För håret

  • Mot eksem i hårbotten
  • Värmeskydd för håret
  • Sealer (kombinera gärna med t.ex arganolja)
  • Naturlig mjukgörare

Ekologiskt?

Ja vårt sheasmör är ekologiskt! Trädet växer vilt i Ghana och utvinns utan kemikalier eller genmodifierade tillsatser.  Det är helt naturligt, ekologiskt och oraffinerat sheasmör. Vårt sheasmör är certifierat hos Soil association.

 

En ideal produkt för hudproblem.

En superbra återfuktare – sheasmör prisas världen över dess mångsidighet och har använts i Afrika under hundratals år. Sheasmöret har används ofta för torr hud och eksem.

Grade: A, renaste sheasmöret du hittar.

Olikt många andra sheasmör på den svenska marknaden växer detta vilt, produceras på rättvisa villkor i ett kooperativ av kvinnor i Ghana. Vårt rena oraffinerade sheasmör är utan gifter och utvinns ur den ätbara nöten från Karitéträdet utan användning av kemikalier

Vilka vitaminer innehåller sheasmör?

Sheasmör innehåller vitamin A,E och F

Vad gör sheasmör så populärt?

1.     Dess helande egenskaper

Sheasmör är känt för dess helande egenskaper vilket är tack vare dess höga innehåll av vitaminer, fetsyror och växtsteroler, såsom oljesyra, palmitinsyra, stearinsyra och linolensyra.

Rått oraffinerat sheasmör är effektivt för att bota eksem, psoriasis, hudutslag, solbränna & andra skador/åkommor på huden.

2.     Innehållet av antioxidanter

Sheasmöret innehåller växtantioxidanter som vitamin A & E, samt katechiner som också finns i t.ex te.

Detta gör att sheasmör skyddar huden från fria radikaler och hjälper till att skydda mot skador från ultraviolet strålning.

3.     Anti-inflammatoriska egenskaper.

Sheasmöret innehåller många syror som har anti-inflammatoriska egenskaper.

Dess anti-inflammatoriska egenskaper gör sheasmöret till ett väldigt bra val för hudsjukdomar.

Vad skiljer sheasmöret från andra naturliga oljor?

De flesta oljorna kan delas upp i två olika typer. Den första typen har en stor mängd av återfuktande egenskaper – den andra typen har mer helande egenskaper.

Vad som skiljer sheasmör från andra oljor är den exceptionellt stora andelen av helande egenskaper. Den helande delen innehåller näringsämnen, vitaminer och andra värdefulla ämnen.

Beroende på källan innehåller sheasmör 5-17% av dessa ämnen medan andra oljor ofta inte har mer än 1%. Så medan andra oljor må ha bra återfuktningsegenskaper är sheasmör i en klass för sig när det kommer till helande egenskaper.

Regelbunden användning av sheasmör kan hjälpa med åkommor som: Eksem, psoroiasis, rynkor, solbränna, köldeksem, kliande och andra hudåkommor.

Det är från sheasmörets unika helande egenskaper som trädet fick dess namn: Kariteträdet, vilket betyder ”Trädet av liv”.

Hur görs sheasmör?

Processen för att göra sheasmör har utvecklats under tusentals år. Afrikanska kvinnor har fört vidare kunskapen för att få fram en av de bästa naturliga produkterna naturen har att erbjuda.

Millioner av sheanötter skördas under månaderna Maj till Augusti. Nötterna samlas ihop och soltorkas. I slutet av regnsäsongen när nötterna har renats och torkats krossar man dem.

Malningen av nötterna är det jobbigaste biten i processen. Sheanöten är väldigt hård och det kräver mycket arbete för att få till. Ofta används stora trämortlar för att slå nötterna till pulver. Pulvret kokas i stora lerkärl i 4-5 dagar, skyn med restprodukterna samlas upp och kvar har man 100 % rent sheasmör.

Hållbarhet & konsistens.

Vårt sheasmör är en helt naturlig produkt och innehåller inga konserveringsmedel, det kan därför vara till fördel att förvara sheasmöret kylt om man tar lång tid på sig att använda upp sitt sheasmör.

Generellt sätt håller sheasmör 18-24 månader i rumstemperatur.

Vissa företag använder kemiska processer för att få ut sheasmöret ur nötterna. Den processen minskar sheasmörets helande egenskaper men kan dock fungera bra för att återfukta huden. Men för maximal helande effekt på huden ska du välja oraffinerat sheasmör (länk)
I rumstemperatur är sheasmör fast men smälter lätt i händerna och absorberas av huden. Lämnar du sheasmör i ett varmt rum eller nära något varmt kommer sheasmöret att bli flytande. För att åter få det att stelna, placera sheasmöret i frysen i 10 minuter så är det hårt igen.

Sheaträdet tar över 20 år på sig innan dess nötter dyker upp. Det i kombination med att det bara finns ett begränsat antal träd i världen göra att efterfrågan börjar bli större än utbudet.

Hur drar mitt hår nytta av sheasmöret?

Sheasmör ger en återfuktande effekt till torrt eller skadat hår från rötterna ända ut till topparna. Skydda mot vädrets påfrestningar är också ett väldigt bra användningsområde för sheasmör. Sheasmör absorberas snabbt av hårbotten och återfuktar utan att täppa igen porer. Sheasmör är riktigt bra om man behandlat håret mycket med t.ex färgningar och/eller värmebehandlingar.

Vem bör använda sheasmör?

Sheasmör är en enastående produkt att ha hemma tack vare dess goda egenskaper på flera områden. Sheasmör är för alla som vill hålla sin hud frisk och hälsosam.

Att tänka på när du använder sheasmör!
Sheasmör liknar latex på molekylnivå. Vet du med dig att du är känslig mot latex bör du börja försiktigt och bara smörja in lite och se hur du reagerar.

Sheasmör – hudens bästa vän!

Sheasmör

Fraktinformation
Leveranstiden för våra paket är 1-3 vardagar.
Kostnaden för frakt är 39:- om du handlar för mindre än 500:-
FRI FRAKT när du handlar för 500:-