Maten som gör dig stark

Om du tittade på Karl Alfred när du var liten fick du säkerligen nys om att spenat gör en riktigt stark och visst finns det en sanning i det. Spenat innehåller mängder med näringsämnen som är utmärkta att använda sig av när man vill bli starkare, t.ex. i samband med träning. Trots det finns det fortfarande många andra livsmedel som man kan använda sig av för att boosta musklerna. Dessa kan du ta till om du inte är så förtjust i den gröna växten.

1. Olika typer av baljväxter

Baljväxter är utmärkta att använda sig av när du vill bli starkare. I kategorin baljväxter inkluderas också linser, bönor och ärtor. Det som är bra med dessa är att de innehåller mängder med fibrer och mineraler, samt att de är fulla med protein. Protein är kroppens byggstenar!

2. Bröd

Har du fått höra att bröd inte är nyttigt och bara fullt med kolhydrater? Antagligen, men visste du att bröd också är en bra källa till protein. För att få ut så mycket av brödet som möjligt bör du välja ett bröd som är rikt på fibrer. Fullkornsbröd är det bästa alternativet och håller dig dessutom mätt mycket längre.

3. Kyckling

Vill du få i dig mycket näring och protein samtidigt som du vill få i dig så lite fett som möjligt? Då är det kyckling som du ska satsa på. Kyckling innehåller relativt lite fett men är rikt på många näringsämnen som du behöver för att växa dig starkare. Ett stort plus med kyckling är att det är så mångsidigt. Du kan använda det till grytor, i sallad, steka den hel i ugnen eller varför inte som färs och göra hamburgare?

mh-purity-lite