Så bygger du upp din självkänsla

Om du lider av en sviktande självkänsla är du inte ensam. Det är många som underskattar sig själva och hela tiden beskyller sig själva för saker som går fel. Det är inte sällan en låg självkänsla handlar om att inte känna sig fin och bra nog. Om du tycker att du är ful och inte tillräckligt snygg påverkar det din självkänsla negativt. Om du vill få en bättre självkänsla och känna dig vacker kan du göra flera saker. Om du är missnöjd med saker med dig själv kan du alltid göra något åt saken. Att exempelvis fixa till fina linjer eller ärr i ansiktet kan få oanade positiva effekter. Med fillers kan du få snabba och bra resultat. Vanliga behandlingsområden är ansiktet, halsen och händer. Att få bort några fina linjer i pannan eller runt munnen kan vara det du behöver för att känna dig vacker. Med fillers får du omedelbart ett resultat och det är liten risk att använda det.

Klä dig i snygga kläder

Förutom att göra estetiska behandlingar kan du uppdatera din garderob och bara bära kläder som får dig på gott humör och som du känner dig läcker i. Strunta i vad andra tycker och bär det du verkligen gillar. Att fixa håret kan också vara en sådan sak som får dig att må bättre. När du mår bra och känner dig attraktiv kommer du också att bygga upp din självkänsla. När du ser dig själv i spegeln ska du tänka snälla saker om dig själv och uppmuntra dig själv. Det kommer hjälpa dig mot en starkare självkänsla. Du ska även vara snäll med dig själv generellt. Om du har en dålig dag behöver du inte klandra dig själv eller om du begår misstag är du inte per automatik en dålig människa. Det kan vara bra att du påminner dig själv om det emellanåt.

Var snäll med dig själv

Tänk på att det kan ta ett tag att bygga upp en låg självkänsla men det är fullt möjligt. Du måste dock vara motiverad och göra små saker varje dag som tar dig i den riktningen. Du ska styra ditt självförtroende och självkänsla, inte tvärtom. Att utmana dig och pressa dina gränser kan vara en annan sak som för dig åt rätt håll. Fokusera även på dina styrkor och inte på dina svagheter. Beröm dig själv när du gör något bra. Det är viktigt att du bygger upp en stark tro på dig själv att du faktiskt kan lyckas precis som du är.

mh-purity-lite