Vårda ditt hår!

Man kan aldrig lägga ner för mycket tid på hårvård. Eller kan man det? För skådespelerskan Jennifer Aniston är håret så viktigt att hon har försäkrat det. Det blev hennes signum under tv-serien Friends. Du som vanlig dödlig har säkert inte tänkt att försäkra burret uppe på huvudet, men vårda det, det är viktigt! Ett glansigt och friskt hår kan ge en otrolig utstrålning, även om du är osminkad eller känner dig oattraktiv.

Underhåll klippningen

Oavsett om du har kort eller långt hår bör du gå till frisören ungefär var 10:e vecka för att fräscha till frisyren. Topparna blir lätt kluvna och tråkiga och behöver kapas några millimeter. Har du kort hår kommer du att märka hur fort håret växer, men även ett långt hår ser lite hafsigt ut efter ett par månader om du bara låter det vara.

Uppdatera färgen

Även färgen bleks och ser lite grådaskig ut efter några veckor. Har du gjort slingor hos en kolorist brukar det läggas på en toning efteråt som ska neutralisera det gula som uppkommer när du bleker hårstrået. Toningen går dock ur efter några veckor. Du kan då antingen tona håret själv med en lämplig färg (fråga din frisör vilken nyans hen använde) eller gå tillbaka till din kolorist med jämna mellanrum och göra en så kallad nyansering.

Ett hett tips för dig som blivit lite mer blond efter slingorna är att använda ett silverschampo som håller det gula på avstånd. Silverschampot neutraliserar, precis som toningen, de gula tonerna i det blekta och ger håret en mer askig färg. Det är dock viktigt att inte använda silverschampo för ofta eftersom det torkar ut håret då. En gång i veckan räcker. Mellan schamponeringarna av silverschampo ska du använda ett schampo som behåller färgen. Fråga din frisör om du är osäker.

Hårolja och inpackningar

Det finns många hårprodukter där ute – en del överflödiga, en del väldigt användbara. För ett torrt hår eller ett hår med trasiga toppar är håroljan en booster och en reparatör. Dock behöver du inte köpa svindyra håroljor, du kan faktiskt själv göra en inpackning av till exempel uppvärmd olivolja och låta den sitta i håret några timmar innan du schamponerar ur det.

Även när det gäller inpackningar kan du gå den naturliga vägen och krafsa ihop ett husmorsrecept. Ägg, öl, humle och olivolja kan vara rena dunderkuren för ett livlöst hår. Efter en inpackning är håret vanligtvis mjukt som babyhår, därför rekommenderas du att göra det en gång i veckan eller uppemot var tionde dag. Avsätt en kväll eller en tjejkväll och bjud in kompisar för lite skönhetsvård och killsnack samtidigt.

Ät bra

Fint hår på köpet får du av rätt kost och rätt vitaminer. Ät mycket B-vitamin, C-vitamin och Silicea eller Biotin om du vill ha friskt hår. Proppa med andra ord i dig frukt och grönt, nötter och protein.

mh-purity-lite