Ansiktsmask för pormaskar

Är du också trött på de svarta, tråkiga pormaskarna som kan få vilken hy som helst att se ofräsch ut? Ingen fara! Visste du t.ex. att du inte behöver använda dig av dyra krämer och rengöringsprodukter för att få bukt med dessa? Många är vana att köpa “strips” eller andra remsor som ska strykas på området, för att sedan lyfta porerna ut ur huden och lämna ett rent resultat. Vissa fungerar, andra inte. Vissa sitter för löst och andra så hårt att du känner dig skållad. Med vår härliga och fräscha ansiktsmask kan du få bort jobbiga porer och få en hy som känns len, återfuktad och fräsch på ett kick!

Så gör du

För att komma igång behöver du cirka 1 dl havregryn. Mixa dessa med en skvätt vatten så att du får en kornig massa. Om din hud är känslig kan du även tillsätta lite honung till blandningen.

  • 1 dl havregryn
  • Vatten
  • Eventuellt lite honung

När mixen är färdig ska du applicera detta på din hud. Du behöver inte skrubba, utan se bara till att alla problemområden täcks ordentligt. Havregrynen har många bra egenskaper som kommer att fungera perfekt om din hud är fet eller om du har problem med just porer. Utöver att de innehåller stora mängder zink så har grynen även en läkande effekt. Då ansiktsmasken är lätt exfolierande kommer den även att se till att rengöra din hud på djupet och hjälpa dig att bli av med överflödigt fett.

Obs! Huden i ansiktet kan vara både torr och fet på samma gång. Ibland kan huden uppfattas som fet fast den egentligen är i stort behov av återfuktning.

mh-purity-lite