Bästa hemmaträningen

I och med Coronakrisen har hemmaträningen slagit igenom stort. Kraven på social distansering har gjort att många valt att träna hemma istället för att gå till gymmet. Det finns många fördelar med att träna hemma. Dels är det tidseffektivt eftersom du inte behöver åka någonstans, men det är även billigt i längden eftersom du inte behöver betala för ett dyrt gymkort. Många tycker dock att det är svårt att komma igång och träna hemma. Här hittar du de bästa tipsen för att träna smart och effektivt hemma.

Investera i rätt utrustning

Om du vill få ut bästa resultat av din träning är det viktigt att du investerar i bra utrustning. Du behöver varken stort utrymme eller många maskiner för att kunna träna hela kroppen hemma. Med en yogamatta, ett par vikter och en bra maskin för helkroppsträning kommer du långt. En roddmaskin är den bästa utrustningen för att träna hela kroppen. Rodd är en av de bästa övningarna eftersom mer eller mindre hela kroppen tränas. Den enda kroppsdelen som inte involveras är bröstet, men å andra sidan kan du träna bröstmusklerna med isolerade övningar. Rodd är även utmärkt för att träna kondition och bränna kalorier, vilket annars kan vara svårt när du tränar hemma. Ytterligare en fördel är att rodd är en skonsam träningsform utan stötar som passar för rehabiliteringsträning.

Följ träningsprogram online

Om du inte vet hur du ska använda din roddmaskin eller vilka övningar du kan göra med dina vikter bör du söka på internet. Det finns massor av roliga träningsprogram online som är särskilt utformade så att du kan utföra dem hemma.

Variera träningen

Variation är A och O för att du ska hålla motivationen upp nära du tränar hemma. Gör en tydlig träningsplan där du kombinerar styrketräning med konditionsträning och stretch. Tänk på att träna hela kroppen och inte endast isolerade muskelgrupper. Glöm inte heller bort att planera in vilodagar under vilka kroppen får återhämta sig.

mh-purity-lite