Dermapen – en mycket populär behandling

Har du koll på skönhetsvärlden och olika behandlingar? Då har du med största sannolikhet hört talas om Dermapen. Dermapen går även under namnet microneedling och är en behandling som går ut på att sticka små, små hål i huden. Detta gör behandlaren med hjälp av 16 mycket tunna nålar och sticken är inte stora. Det som händer är att nålarna orsakar en liten skada i din hud, vilket i sin tur startar igång kroppens egna produktion av kollagen. Kollagen är det som naturligtvis finns i vår kropp och som gör huden ung och spänstig. Med åren så försvinner kollagenet ur vår kropp och Dermapen kan alltså hjälpa dig att återfå detta. Din hud kommer att föryngra sig helt på egen hand.

Det är dock inte enbart sticken i sig som kommer att göra din hud yngre. I nålarna som används så finns det även små kanaler, eller slussar, som man också kan kalla det. Genom dessa slussar pumpar man ut mycket aktiva ingredienser som boostar kollagenproduktionen till max. Det vanligaste är att man använder sig av antingen retinol eller hyaluronsyra.

När kan man använda sig av Dermapen?

Det finns många orsaker till varför man väljer att genomgå en behandling med Dermapen. I många fall handlar det om att man vill förnya sin hy och bli av med små linjer eller rynkor. Dermapen kan dock hjälpa mot många andra typer av hudproblem än så. En mycket vanlig orsak till behandling kan vara för att få hjälp med jobbiga akneärr. Här nedan hittar du en lista på fler områden som kan behandlas med Dermapen.

  • Slapp och hängande hud
  • Ärr från akne, t.ex. gropar eller upphöjda ärr
  • Stora och synliga porer
  • Pigmenteringar i huden
  • Bristningar
  • Rynkor och fina linjer

Är det smärtsamt?

En behandling med Dermapen är inte helt fri från smärta, men gör heller inte mycket ont. Många kan känna ett visst obehag när man arbetar väldigt nära ögonen, av den enkla anledningen att man just använder sig av nålar. i modemagasinet Elle kan du läsa mer om när en av skönhetsbloggarna tar sig iväg för att testa på en behandling på riktigt.

Kostnad

en behandling med Dermapen kan variera mycket i pris beroende på vem du går till och hur stort område det är som du vill behandla. Om du bara vill behandla t.ex. pannan eller kinderna så kommer priset att bli betydligt lägre än om du vill göra hela ansiktet. För en hel ansiktsbehandling kan du räkna med en kostnad på cirka 2000 kronor.

mh-purity-lite