Ansiktsmask för solskadad hud

Under sommaren vill vi spendera så mycket tid som möjligt utomhus. Vi ligger på stranden, hänger med vänner eller tar barnen till parken. Kanske åker vi till och med på en solsemester utomlands för att få ta del av de extra starka solstrålarna. Sommaren kommer med många härliga upplevelser och lapandet av D-vitamin gör vår hud och vårt sinne gott.

För mycket av det goda är dock aldrig bra, oavsett om det handlar om sol, godis eller kaffe. Detsamma gäller för solen. Om du spenderar för mycket tid i solen och inte skyddar dig ordentligt finns det risk för att du bränner dig, vilket resulterar i solskador. Ibland kan man lyckas bränna sig även om man har använt både solskydd och solhatt och då kan det vara skönt med en svalkande och läkande ansiktsmask.

Svalkande gurka

Till den här ansiktsmasken behöver du inte speciellt mycket och troligtvis har du redan alla produkter hemma i ditt kök. Det enda du behöver är faktiskt bara en gurka. Ja, du hörde rätt. En enda gurka är det enda du behöver…och ett rivjärn.

Börja med att ha gurkan i kylskåpet så att den blir riktigt kall och skön. Därefter river du gurkan mot ett rivjärn. Du kan även välja att skala gurkan först och därefter mosa den med en gaffel i en skål. Välj det som känns lättast för dig. Applicera därefter gurkblandningen mot huden och låt hela massan verka under loppet av 15 minuter. Gurkan innehåller otroligt mycket vatten som även hjälper din hud att återfuktas från djupet.

Gurka under ögonen är en klassiker, men även en ansiktsmask av gurka kan göra underverk. Använd den som uppiggande mask dagen efter du har varit ute på krogen eller just i samband med att du har bränt dig efter en dag i solen.

mh-purity-lite