3 tips för bättre munhygien

De flesta upplever någon gång tandvärk, ilningar i tänderna eller dålig andedräkt. Dålig munhygien kan ha stor påverkan på den allmänna hälsan och välbefinnandet. Därför är det viktigt att sköta om tänderna och tandköttet. Här hittar du tre tips hur du enkelt kan göra det hemma.

En bra tandborste

En riktigt bra tandborste, gärna en eltandborste med indikatorlampa från Sunstar Gum, är ett måste för en god munhygien. Indikatorlampan visar hur hårt du trycker vilket gör att du inte trycker för hårt. Detta är ett bra sätt att motverka ilningar i tänderna eftersom det skyddar den känsliga emaljen. En av de vanligaste anledningarna till ilningar i tänderna är att tänderna borstats för hårt eller att tandborsten har för hårda strån.

Tandkräm & andra tillbehör

I kombination med en riktigt bra tandborste bör du även anpassad tandkräm och andra produkter för att förbättra munhygienen. Sunstar Gum har en stärkande produktserie som heter GUM® SensiVital®+ som är speciellt anpassad för att få bort ilningar. Du kan även använda tandtråd, munskölj och tuggummi för att få en friskare mun.

Regelbunden rutin

Förutom bra produkter behöver du även se till att etablera en goda rutiner. Regelbunden borstning mellan måltiderna är A och O för att uppnå goda resultat.

mh-purity-lite