Ta hand om dina ögon inifrån och ut

Det sägs att ögonen är själens fönster. Att ta hand om ögonen är ett effektivt sätt att både se och känna sig mer hälsosam. Dock behöver området kring ögonen en speciell typ av vård för att det ska ge ett bra resultat. Oavsett hur gammal man är kan det vara bra att ta hand om sina ögon på daglig basis.

Ta hand om huden runt ögonen

Huden och hyn i ansiktet gynnas av vardaglig motion och god kost. Det är också viktigt att undvika rökning och alkohol. Huden runt ögonen är extra känslig och behöver därför speciell omvårdnad. Att använda en bra ögonkräm som Verso super eye serum kan hjälpa för att förebygga rynkor och göra området runt ögonen finare.

Få bättre syn och känn dig yngre

En viktig faktor för god hälsa är en bra syn. Mörkerseendet kan försämras vid näringsbrist och det är ofta bristen på zink som gör att man har svårare att se i mörker. De flesta har brist på zink eftersom zink finns i musslor och andra livsmedel som inte äts i så stor utsträckning. Att köpa kosttillskott är ett bra alternativ när inte den dagliga kosten räcker till, varav zinktillskott kan ha en stor positiv påverkan för hälsan.

Ett annat livsmedel som inte konsumeras i tillräckligt hög grad och som dessutom sägs ha en positiv effekt på ögonen är blåbär. Även om blåbär inte har någon påverkan på synen så har blåbär många andra goda egenskaper. Bland annat är blåbär fulla med antioxidanter som är bra för immunförsvaret, effektiva mot inflammationer och boostar immunförsvaret. Blåbär finns att köpa frysta i butik eller torkade, både hela och i pulverform.

mh-purity-lite