Din doft avslöjar vem du är och hur du mår

Det är mycket som kan avslöja hur du mår utan att du behöver säga något. Den som har ett tränat öga kan se skillnader i huden, håret eller tungan för att kunna få reda på om du lider brist på någon mineral eller vitamin. Hur du doftar är däremot något som alla kan känna och därmed skapa sig en uppfattning om dig.


Vår naturliga doft är något som beror på hur väl vi tar hand om oss. Oftast är det kosten som främst påverkar vår doft. Dålig kost tenderar att skapa obalanser i kroppen, påverka PH-balansen och därmed bidra till en sämre doft. Att inte orka bry sig om sin hygien på grund av mentala eller fysiska problem är självklart också något som påverkar.

Hur andra uppfattar oss via vår doft påverkas också av parfymen vi använder och hur vi använder den. Den som bär Victorias secret parfym kommer uppfattas på ett sätt av sin omgivning, medan någon som bär en annan parfym kommer uppfattas på ett annat sätt. Att spraya på allt för mycket parfym sänder också ut signaler till omgivningen om att man eventuellt har dåligt självförtroende, att man inte har duschat eller att man har nedsatt luktsinne. Därför är det viktigt att välja en parfym som man känner passar bra till sin egna personlighet och att man använder den diskret.

mh-purity-lite