Livsmedel som påverkar utseendet positivt!

Letar du efter livsmedel som inte bara är goda, utan som även kan få dig att se yngre ut? Då har du kommit helt rätt. Både sjukvården och ett flertal hälsotidningar menar att du med hjälp av kost inte bara kan må bättre fysiskt och psykiskt, utan att du även kan förhindra tidiga ålderstecken. Här nedan har vi samlat några av de bästa, godaste och enklaste livsmedlen som kan göra underverk för ditt utseende. Det bästa är att de är så otroligt mångsidiga, vilket betyder att du alltid kan se till att få med åtminstone ett alternativ i din dagliga kost.

Morötter: Många tror att betakaroten bara är en form av färgsättare, men sanningen är att det är så mycket mer än så. Betakaroten kan man t.ex. hitta i apelsiner, mörkgröna grönsaker och i sötpotatis, men den bästa källan till betakaroten är utan tvekan morötter. Om du ser till att få med morötter i din kost kan du se till att få en snyggare bränna när du lapar sol på sommaren. Betakaroten kan även fungera som ett mer naturligt skydd mot de UV-strålar som man bör undvika för att inte bränna sig.

Kål och broccoli: Kål och broccoli kanske inte låter som de mest spännande grönsaker att äta dagligen, men med lite fantasi kan du få in dem i kosten på många olika sätt. Det är antioxidanterna i kål och broccoli som vi vill komma åt. Det kan t.ex. handla om blomkål, brysselkål eller vitkål. Det bästa är om du kan undvika att tillaga dom, eftersom det är då som enzymerna fungerar som bäst. Tyvärr kan enzymerna annars försvinna om du kokar eller steker grönsakerna. Vill du se till att få en bättre tarmflora på köpet är det surkål som du ska satsa på. Se dock till att försöka få i dig surkålen åtminstone en gång per dag om du vill ha så bra resultat som möjligt.

Tomat: Tomaten har länge ansetts vara en riktigt super-grönsak som har hamnat högst upp på listan över så kallad “super food”. Den fina färgen som tomaten har skapas av ett ämne som kallas för lykopen. Det är med hjälp av lykopen som vi kan få bukt med åldersrelaterade problem, t.ex. rynkor och fina linjer. Hur tomaterna tillagas har dock stor betydelse för hur mycket lyckopen och antioxidanter som du kommer få i dig. Vi rekommenderar att du kokar tomaterna för att få bästa möjliga effekt.

mh-purity-lite