Satsa på rent och kliniskt smink

Är du en av dem som sminkar sig dagligen? I så fall är du långt ifrån ensam. Många av oss sminkar oss oavsett om vi ska på fest, till jobbet eller bara en runda till affären. Även om du får bättre självförtroende av smink så måste du även vara uppmärksam på att din hud kan ta skada. Att ständigt lägga på smink gör att huden inte får vila eller andas. Därför är det viktigt att du lägger fokus på att hitta bra produkter som är anpassade efter din hud.

Välj välkända och respekterade märken

Det finns sminkproducenter som fokuserar extra mycket på kliniska produkter som är framtagna för att vara skonsamma mot huden. Hos Hudoteket kan du shoppa flera av dessa märken till bra priser. Ett exempel är BareMinerals vars produkter är så skonsamma att du skulle kunna sova med dem. Det är för övrigt en av skönhetsvärldens värsta synder att sova med smink men i detta fall så är det alltså möjligt. När du besöker Hudoteket kan du enkelt sortera produkterna så du endast ser det varumärke som du är intresserad av. Om du har känslig hud eller problem med akne och liknande är det extra viktigt att tänka på detta.

Kombinera med rätt hudvårdsprodukter

Att välja rätt smink är en bra början men det är inte det enda du måste göra. Det är väldigt viktigt att du tvättar av ditt ansikte varje morgon och kväll samt kombinerar med hudvårdsprodukter som är anpassade efter din typ av hud. Det bör ingå minst ett serum samt en dagkräm och nattkräm i din hudvårdsrutin. Glöm inte heller bort en ögonkräm som är anpassad för den känsliga huden runt ögonen. Gör det till en vana att först tvätta bort sminket och sedan fortsätta med denna rutin. Då kommer din hud må som bäst och du kan känna dig lite lugnare när du sminkar dig i fortsättningen.

mh-purity-lite