Belys ditt bästa jag på sociala medier

Funderar du också på att starta upp din egen idé på sociala medier? Oavsett om du vill posta videor på Youtube eller lägga upp klipp på Instagram eller liknande, krävs att du har viss utrustning som hjälper dig på traven.

Bra och enkel utrustning

Var du än befinner dig på olika sociala medier blir det snabbt tydligt vilka användare som ansträngt sig lite extra och sett till att de har bra belysning och ljud i sina videor. De som enbart spelar in med sin mobil har svårt att få till just de två viktiga delarna, för att inte tala om att det blir svårt att få stabilitet i bilden. Det krävs dock inte så mycket för att åtgärda de här faktorerna, och du kan få till riktigt bra och högkvalitativa videor utan mycket ansträngning. Det första du behöver är en selfie lampa av bra kvalitet så att ljuset faller rätt på ditt ansikte utan att skuggor förstör bilden. Många av dessa lampor kommer med olika storlekar på stativet, vilket gör att du även får stabiliteten i bilden. Beroende på om du sitter ner eller står upp när du filmar finns olika typer av lampor att välja mellan. Det andra du behöver för dina videor är en mikrofon så att ljudet blir klart och tydligt. Även här finns mycket att välja på för att passa just dina behov; allra viktigast blir en mikrofon om du står upp när du filmar. Är du utomhus behöver du också tänka på att ha en mikrofon som tar bort vindsuset. Vill du sedan redigera dina videor finns många olika alternativ, både gratis och för en liten eller större peng. Dock har Youtube en egen videoredigerare som räcker långt.

Tänk på din framtoning

När du har utrustningen klar och du är redo att börja filma är det egentligen bara en sak kvar att tänka på – förutom själva innehållet i dina videor såklart – och det är du själv. Det kommer alltid uppskattas mer av dina tittare om du ser till att vara fräsch, har vårdat hår och är rätt klädd. Du behöver inte på något sätt vara uppklädd; ofta är avslappnat bättre, men det är ändå värt att tänka på hur du framstår för världen. Du representerar dig själv, kanske även ett specifikt yrke beroende på ditt val av videoinnehåll, och då är framtoning och utstrålning alltid viktigt. Det blir även troligare att tittare återvänder till en positivt inriktad kanal än en där personen (du) inte bryr sig om vare sig ljus, ljud eller sig själv. Så planera ditt liv på sociala medier väl, så kan det gå hur bra som helst.

mh-purity-lite